Školní družina

Školní program

My v tom Jihočechy nenecháme

My v tom Jihočechy nenecháme

Dějepis+

Dějepis+

Digitalizujeme školu

Digitalizujeme školu

Doučování žáků

                   Doučování

EU Peníze školám

eu peníze školámEU peníze školám

Publicita Rudolfov

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Obsah

ŠD Čtení v muzeu 1.ABC - 2.část

V úterý se prvňáčci opět vydali do muzea, kde jim paní Malšovská dočetla Knihožrouty. Děti se jí pochlubily vyrobenými knihožrouty, které jsme společně dělali v družině. Na závěr ještě paní knihovnice stihla přečíst knihu Popletená abeceda, některé děti ji ve čtení pomáhaly.
Děti z 1.B vyrobily kromě knihožrouta i Knihu o knihožroutech, kde kromě obrázků knihožroutů podle fantazie dětí je i příběh o nich.

Zde si onen příběh můžete přečíst, vymyslel ho Tadeáš, Linda a Leonka:
Byla nebyla jednou jedna knihovna, kde bylo plno knih. Ale jednou za čas se vždy nějaká ztratila. Všichni ty ztracené knihy hledali a jeden den jim dokonce přišly na pomoc dvě děti – Jakub a Anička. Jakub říká Aničce:“ Aničko, nepůjdeme hledat ty ztracené knížky?“, Anička odpověděla, že půjde ráda. A tak se je vydali hledat. Jakub na Aničku:“Aničko, zkusíme to pod nějakými obrazy“. Zvedli se a šli se podívat pod obraz, kde byla namalovaná kniha. Podívali se pod ten obraz a ztracenou knihu tam skutečně objevili. Neváhali a podívali se i pod další obrazy, knihy tam také našli. Jedna kniha jim ale pořád chyběla.
Šli se podívat do místnosti, kde byly knížky pro děti. Tam na gauči leželi dva rozcuchaní chlapci. Jeden z nich povídá:“ Nevíte, kde bych si mohl nějakou knihu vychutnat?“ Jakub mu odpověděl:“Tamhle v tom regálu u okna, ta oranžová kniha je moc dobrá“. Kuba se na kluky dívá a najednou zůstal v šoku – ten chlapec tu knihu snědl. A povídá:“Aha, tu záhadu jsme vyřešili – to oni ty všechny knížky snědli. Jsou to totiž knihožrouti. A tu poslední knížku – tu nejvzácnější v celé knihovně právě také snědli.“ Anička odpovídá:“Jakube, musíme je nějak dostat z té knihovny, nebo nám to tu všechno sní“. Jakub dostal nápad. „Nalákáme je na nějakou past, na zemi budou položené knížky, pod nimi bude síť. Až vyjdou, tak se chytí do té pasti. Anička souhlasila. Plán se jim vyvedl, knihožrouti byli v pasti. „A co teď s nimi uděláme? Zavoláme na policii, číslo 158 a oni si s nimi poradí“.



Vytvořeno: 29. 1. 2019
Poslední aktualizace: 29. 1. 2019 19:25
Autor: Mgr. Petra Kuboušková